recept na výborný chléb

6. listopadu 2013 v 17:46 | Jarka

kvásek : kostička droždí, 4 lžíce vlažného mléka, + lžička cukru.
těsto:
800g hladké mouky
nakynutý kvásek
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžíce oleje
2 hrnky vlažné vody
při mýchání je nutné těsto provzdušňovat, potom necháme 1 hodinu vykynout.
Po hodině vypracujeme z těsta 2 šišky chleba, opět dbáme na provzdušnění, poté necháme 20 minut kynout na plechu.
Zapneme troubu a připravíme do hrnečku vodu a trochu octa na potírání.
Po 20 minutách potřeme chleby octovou vodou a pečeme naplno 5 minut, potom zase potřeme a snížíme teplotu na 180 stupnů takto pečeme 40 minut a vždy po 10 minutách pomažeme.
Chleby jsou po 45 minutách krásně zlatavé a křupavé.
DOBROU CHUŤ
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Květa Květa | Web | 6. listopadu 2013 v 18:05 | Reagovat

Chlebík vypadá skvěle, bude určitě i chutnat. Zapíšu si recetp za uši a možná někdy zkusím... :-)

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 6. listopadu 2013 v 18:14 | Reagovat

Jaruško, chlebíky vypadají dobře! Recept si opisuji a někdy zkusím! Díky! Pěkný den! :-)

3 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 7. listopadu 2013 v 0:37 | Reagovat

Vypadá fakt moc pěkně.

4 Very Very | Web | 7. listopadu 2013 v 14:38 | Reagovat

Tak právě jsem dopekly a šlo to úplně samo, recept je moc prima a už se těším až ochutnáme .
Jaruško, měj se hezky a ať je líp :-)

5 Luďka Luďka | Web | 12. listopadu 2013 v 14:48 | Reagovat

Jaruš mrkni do zprávy autorovi máš tam vzkaz! :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.